Kertészeti növényvédő gépek

Az ültetvény (kertészeti) kultúrák esetén a növényvédőszer költsége, az anyagjellegű költségeknek akár 70%‑át is elérheti. Ezen nagy anyagi ráfordítás, csak a megfelelő növnyvédelmi tevékenység esetén térül meg, mivel döntően a kijuttatástechnológia határozza meg a növényvédőszerek hatékonyságát.
Nagy figyelmet kell tehát fordítani nemcsak a megfelelő növényvédőszer kiválasztására és annak megfelelő időbeni, szakszerű felhasználására, hanem a növényvédő gépek állapotára, munkájuk minőségére, s a gépkezelők képzésére egyaránt. Teljes körű szolgáltatásainkkal – melyeket az egész ország területén nyújtunk (a tanácsadástól és állapotfelméréstől, egészen a teljes átvizsgálásig) – kívánjuk segíteni a mezőgazdaságban dolgozó szakemberek munkáját, hogy minden időben a megfelelő minőségű élelmiszerek kerülhessenek a fogyasztók asztalára.

A vizsgálatokat precíziós műszerekkel végezzük, melyek minden jogszabálynak és szabványnak (MSZ EN ISO 16122‑1:2015, MSZ EN ISO 16122‑3:2015.) tökéletesen megfelelnek.

SZOLGÁLTATÁSOK

Állapotfelmérés szemrevételezéssel

A növényvédelmi gép szemrevételezéssel történő átvizsgálása a szűrők, a nyomásmérők, a szivattyú és a szórófejek illetve fúvókák átnézése. A jegyzőkönyv tartalmazza az eszköz és részeinek általános állapotát és az esetleges javításokra tett javaslatokat.

Állapotfelmérés diagnosztikai eszközökkel

A növényvédelmi gép átvizsgálása, a szűrők, a nyomásmérők, a szivattyú és a szórófejek illetve fúvókák átnézése. A szórófejek és a nyomásmérők diagnosztikai eszközökkel való vizsgálata. A jegyzőkönyv tartalmazza az eszköz és részeinek általános állapotát, a diagnosztikai eredményeket és az esetleges javításokra tett javaslatokat.

Szivattyú átfolyásmérés

A szivattyú teljesítményének vizsgálata diagnosztikai eszközzel, dokumentálható eredménnyel. A vizsgálat során a szivattyú kimenő ága kerül megbontásra és becsatlakoztatásra a vizsgálóbőrönd mérőegységébe. Itt történik a mérés és az adatrögzítés.

Egyedi fúvókateljesítmény mérés

A szőlő-gyümölcs peszticid kijuttatásra használt a gépek fúvókáinak teljesítményét elektronikusan, vagy ultrahang segítségével mérő berendezés, mely bármely típusú hidraulikus fúvóka által időegység alatt kibocsátott permetlé-mennyiségének könnyű és pontos mérésére alkalmas.

Komplex vizsgálat

A komplex mérések tartalmazzák az általános állapotfelmérést diagnosztikai eszközökkel, a mérőkocsis szóráseloszlásmérést, a szivattyúvizsgálatot és a szaktanácsadást egyaránt! Sikeres vizsgálat esetén lehetőség van tanúsítvány kiállítására is.

Szaktanácsadás
  1. Kategória: A permetezőgép műszaki véleményezése, felújítási, javítási tanácsadás, egyéb műszaki tanácsadás. Az állomáson általános állapotfelmérést követően, vagy az állomáson vásárolt alkatrészek esetén ez egy ingyenes szolgáltatás.
  2. Kategória: Növényvédelmi és kijuttatástechnólógiát érintő tanácsadás.
  3. Kategória: Komplett, vagy egyéb tanácsadás.