Szivattyú átfolyásmérés

A szivattyú átfolyásmérés során diagnosztikai eszközzel a szivattyú teljesítményét vizsgáljuk, végén dokumentálható eredménnyel.

A szivattyú átfolyásmérés időtartama kb. 20 perc, maximális mérési hibája 0,5%. Az eredmények az állapotfelmérési jegyzőkönyvbe kerülnek feltüntetésre, kérés esetén külön is dokumentálható.

A szivattyú átfolyásmérés menete

A szivattyúvizsgáló-berendezés segítségével a szivattyú által szállított folyadékmennyiséget különböző nyomások mellett mérjük, és így megkapjuk a vizsgált szivattyú jelleggörbéjét.

Csatlakoztatási pont esetén a szivattyú kimenő ága kerül becsatlakoztatásra a vizsgáló-berendezés mérőegységébe. Csatlakoztatási pont hiányában, a rendeletben foglaltak alapján, a szélső fúvókák műszeres vizsgálatával történik a teljesítménymérés.

Az ellennyomást egy beépített fojtó tolózárral állítjuk be. A szivattyú nyomását elektronikus nyomásérzékelővel mérjük. Az egy bizonyos nyomáshoz tartozó szállítási mennyiség értékét 10 különféle beállítás mellett képes a berendezés tárolni. Tehát 10 különböző mérést hajtunk végre egy mérési sorozatban, 10 különböző nyomás és térfogatáram meghatározásával. Ezeket az értékeket a mérést követően ismét le lehet kérni és ki is lehet jelezni.

Az adatokat kívánság szerint nyomtatóra vagy számítógépre továbbítjuk.