Jöhetnek a büntetések!

A NÉBIH, honlapján hívja fel minden géptulajdonos figyelmét, hogy mielőbb jelentse be növényvédő gépét felülvizsgálatra valamelyik állomáshoz, hogy jogszerűen használhassa azokat!
Rendelje meg már most a vizsgálatot gyorsan, egyszerűen, online, az ngea.hu-n!

NGEA

Kipakolt az NGEA!

Az NGEA is csatlakozott a “tetris challenge” mozgalomhoz, hogy megmutassuk mik is kellenek pontosan a minőségi és megbízható felülvizsgálathoz.
Mobil állomásaink szerte az országban vizsgálják a növényvédő gépeket, “növényeink és az Ön egészségéért”!

Gazdaságos növényvédelemmel az egészséges állományért! ©

Készítse elő a FELIR azonosítóját!

Mielőtt megrendelné a felülvizsgálatot győződjön meg róla, hogy van FELIR azonosítója.
Amennyiben nincs, vagy nem tudja, hogy rendelkezik-e ilyen azonosítóval, kérjük olvassa el tájékoztatónkat.

GY.I.K.

A 43/2010 FVM rendelet 35 §-a értelmében "Az árutermelésben használt növényvédelmi gépeken - kivéve a kézi (ideértve a szórópisztolyos és lövellőcsöves), illetve háti növényvédelmi berendezéseket - ... háromévente időszaki felülvizsgálatot kell végezni." Ennek alapján azon növényvédő gépeket, melyek nagyobbak mint egy kézi, vagy háti eszköz, és a kezelt növényből előállított termék nem kizárólag családi felhasználásra kerül, minden esetben kötelező a felülvizsgálat.
Igen. A vizsgálat megrendelésénél meg kell adni a tulajdonos FELIR számát. Tájékoztatónkat megtalálja a www.ngea.hu/felir/ oldalon.
Nem, az új növényvédő gép vásárlásának napjától számított öt évig a gép mentes a felülvizsgálati kötelezettség alól.
A megrendelő lapon "nem ismert" jelzéssel kell ellátni ezen adatokat, kollégáink pedig a vizsgálat megkezdése előtt a gépet egyedi azonosító táblával látják majd el.
Online megrendelést követően egy automatikus válasz e-mailt küldünk, mely tartalmazza a megrendelés adatait. Egyes szolgáltatók esetén ezen e-mailek általában sajnos nem érkeznek meg (freemail, citromail, hotmail, outlook...). Ettől függetlenül a megrendelés megtörtént, így mindenképpen érdemes felkeresni az Állomást, ahol kollégáink ellenőrzik a megrendelés meglétét, és elküldik újra a megrendelőlapot.
Igen, a növényvédő gépen (nem a vontatón) rendelkezésre kell álljon legy legalább 15 literes kézmosó tartály.
Csak abban az esetben, ha a gépen gyárilag is volt ilyen berendezés.
Igen. A vizsgálat egy szolgáltatás, melyenek elvégzését a díjtáblázatban leírtak alapján meg kell fizetni.
A felülvizsgálatok megfizetése általában átutalással történik, de alállomásonként eltérő lehet, ezért érdemes előre egyeztetni a vizsgálatot végzővel.